Roubenka Klíny

Roubenka Klíny

Pro naši čtyřčlennou rodinu jsem navrhovala a zajištovala kompletní realizaci stavby rodinného domu – roubené dřevostavby.

Na původním místě stál 40 let starý srub, který musel být nejprve odstraněn a na jeho půdoryse byla vystavěna nová roubenka dispozice 6+kk.

Dodavatelem hrubé stavby byla společnost Kanadské sruby Tábor.

Stavba roubenky je v mnohých ohledech specifická. Stavba si s časem sedá, na což je třeba myslet zejména u vnitřních příček.

Roubenka v Krušných horách
Obývací část s krbovými kamny

Požadavkem bylo zachování světlého dřeva v celém domě, doplněné o přírodní odstíny hnědé barvy. Barvou pro doplňky byla zvolená pastelová červená. Textílie a obklady byly cíleně vybírány s květinovým motivem ladícím do celkového interiéru.

Jídelní servis
Závěsy

Podkrovní ložnice s pracovním koutem a pokoj pro hosty s kapacitním rozkládacím lůžkem.

Ložnice v roubené stavbě
Pokoj pro hosty

Koupelna se sprchovým koutem. Smrkové schodiště.

Koupelna v roubence
Dvouramené smrkové schodiště v roubence

Na pozemku byly provedeny rozsáhlé terénní úpravy, do mírného svahu vsazeno kamenné schodiště, po pravé straně skalka. Nechybí i dětské hřiště s klouzačkou.

Exteriér
Terasa, schody a skalka

Stavba roubenky v obci Klíny se stala referenčním projektem. Pan Michal Babor o projektu sepsal krásný článek, který byl zveřejněn v lednu 2021 v časopise Sruby&roubenky. Foto Martin Zeman DATELIER.

Roubenka v Krušných horách
Referenční stavba roubenky Klíny
Návrh roubené stavby v Krušných horách
Roubená stavba Klíny
Kdo tu bydlí

Michaela Kopecká

Mou vášní jsou bytové interiéry. Skrze mé konzultace, funkční a v praxi ověřené tipy a postupy i odborné články inspiruji své klienty k celoživotní radosti z domova. Motivuji k objevení citu pro interiér a prostorové uspořádání. Kvalitní domov je důležitý pro náš zdravý a spokojený život.


Můj příběh si přečtěte zde >>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.